Ako ochrániť váš dom pred zlodejmi

Vykradnutie domu či bytu nie je nič nové, avšak zlodeji sú čoraz prešpekulovanejší a nie vždy je jednoduché vyhnúť sa nechcenej návšteve. V tomto článku sme si pre vás pripravili zopár bodov, ktorými sa dokážete vyhnúť vykradnutiu.

Hoci sa veľa ľudí stará len o nočnú bezpečnosť, v skutočnosti sa väčšina vlámaní vyskytuje počas dňa, keď je väčšina ľudí v práci či škole. Je preto dôležité, aby ste počas dňa, noci, a pri každom odchode z domu zabezpečili, aby váš dom zostal bezpečný. V okamihu, keď príde na ochranu vašej rodiny a vašich vecí,musíte byť príliš opatrní a existuje veľa spôsobov, ako môžete chrániť svoj dom pred vlámaním. Nedovoľte, aby sa váš dom stal korisťou zlodeja.

Ochrana vášho domu z vonkajšieho prostredia:

  • Prejdite sa okolo exteriéru vášho domu a vyhľadajte jeho slabosti. Najlepším spôsobom, ako ochrániť svoj dom , je prehľadávať ho s očami zlodeja.
  • Ak si poviete, že dvere na garáži sa dajú ľahko vypáčiť a nebudú nijak zabezpečené, určite to napadne aj zlodejovi, preto si treba takto prejsť okolie celého domu a odstrániť možné nedostatky. Taktiež berte na vedomie fakt, že cez okná vášho domu, môže byť vidno napr. drahú elektroniku, čo je opäť magnet na zlodejov. Tým nechceme povedať, že pri odchode z domu treba všetky drahé veci zobrať so sebou, stačí  len aby neboli vidieť na prvý pohľad a nelákali ku vniknutiu do domu, pretože zlodej vám tým nespôsobí len škodu na ukradnutej veci, ale aj na dverách či oknách, ktorými do domu vošiel.
  • Posledná vec, ktorou by ste mohli pomôcť zlodejovi, je skryť sa v blízkosti vášho domu. Bez miesta, kde by sa mohol skrývať, je menej pravdepodobné, že by to skúsil. Nie je preto veľmi vhodné mať pri bráne, dverách, oknách  veľké kríky do ktorých je možné sa skriť.
  • V garáži uložte drahé predmety ako grily, autá a bicykle. Aj keď sa to môže zdať ako ťažkosť, aby sa schovával gril po každom grilovaní, ponechaním vonku to z neho robí ľahký terč pre zlodeja. Dokonca ani nemusia vstúpiť do vášho domova.  Rebrík zase môže pomôcť príležitostnému zlodejovi pri  vnikaní  do vášho domu.
  • Nainštalujte  osvetlenie reagujúce na snímač pohybu okolo vášho domu, najmä na vchody a do tmavých rohov vášho domu.
  • Úplne ideálna aj ked drahšia záležitosť je, namontovať okolo domu kamery s nočným videním s kombináciou s infrazávorami a sirénou, kde už pri akomkoľvek narušení vášho pozemku cudzími osobami ste informovaní či už SMS správou, hovorom alebo e- mailom. Existuje viacero druhou infrazávor, a samozrejme aj nami poskytovaní systém jablotron disponuje týmito závorami, ktoré dokážu rozoznať napr. mačku a nevyhlasujú tým falošné poplachy. V prípade že sa nachádzate mimo domova, pomocou IP kamier si viete z akéhokoľvek miesta na svete skontrolovať váš dom a presvedčiť sa o situácií u vás doma a tým viete konať ďalej napr. kontaktovať políciu susedov atď.

Ochrana vášho domova z vnútra:

  • Najmä pri odchode z domu dbajte na to, aby ste mali zatvorené a zamknuté všetky okná a dvere. Otvorené vonkajšie okno alebo dvere sú pozvanie pre zlodejov.e zamknuté, či ste doma, alebo nie. Nepodceňujte silné zámky okien a dverí a v prípade potreby ich vymeňte. Zlodeji vedia, ako prekonať slabé zámky, preto odporúčame min triedu bezpečnosti 4. My preferujeme overené a kvalitné zámky značiek EVVA, MUL-T-LOCK a FAB, ktoré taktiež nájdete v našej ponuke za tie najlepšie ceny.
  • Veľkou chybou je, ak nosíte na kľúčoch vašu fotku, prípadne klúčenku s menovkou adresou a podobne. V prípade straty kľúčov riskujete, že kľúče niekto nájde, a nie vždy to môže byť poctivý nálezca ale môžete natrafiť práve na človeka ktorý to môže zneužiť.
  • Ďalšou dosť dôležitou záležitosťou sú samotné vchodové dvere. Nikdy neodchádzajte z domu bez toho, aby ste zamkli,  bez ohľadu na to, na aký krátky čas sa chystáte „vybehnúť“ z domu.
  • Taktiež  je dobré si uvedomiť, že môžete mať akokoľvek dobrý a drahý zámok, ktorý je neprekonateľný, ale nemá význam, ak nie je namontovaný v bezpečnostných dverách. Naša firma dlhoročne montuje kvalitné bezpečnostné dvere značky SHERLOCK, ktoré váš domov zabezpečia namaximum.
  • Pokial ide o okná, asi nik z vás by nechcel mať na oknách mreže, aby boli okná taktiež neprekonateľné. Riešení je viacero. Jedna z možností je namontovať na okná okenice a pri každom odchode z domu ich zatvoriť. Viac- menej  toto riešenie je len pre kľud vašej duše, ale žiadna okenica nie je neprekonateľná a taktiež zlodeji veľmi dobre vedia ako sa cez ňu dostať.
  • Ideálnym riešením preto je, namontovať na okná magnety, ktoré vás  prípade otvorenia okna ihneď alarmujú.
  • Ak by však zlodej vošiel do domu cez rozbité okno nie je na škodu mať v dome aspo´3-4 pohybové čidlá a to najmä v miestostiach s oknami na prízemí, a v miestnostiach kde máte drahšie veci.
  • Ako posledná možnosť zabezpečenia sa odporuča siréna a to ako vo vnútri domu či bytu, tak aj vonkajšia. Význam týchto sirén spočíva v tom, že žiaden zlodej nechce byť pri svojej „práci“ rušení, a tým pádom sa bude snažiť v prvom rade zneškodniť tieto sirény. Vám síce vznikne zanedbateľná škoda na sirénach, ale máte náskok pred zlodejom zalarmovať políciu prípadne susedov a pod. častokrát sa stáva že zlodeji bývajú prichitení priamo pri čine.

Pokial vám tieto zariadenia boli namontované certifikovanou firmou, poisťovne plne akceptujú škody, ktoré vám boli spôsobené. Je len na vás ktorým smerom zabezpečenia sa vyberiete, ale vždy treba mať na pamäti, že čo je lacné nemusí byť kvalitné. Naša firma predáva a montuje len výrobky s ktorými je 100% spokojnosť a ochráni váš majetok na maximum.