Nezabudnite na domácu bezpečnosť !

Čoraz viac ľudí si vraví staré známe „prečo by zlodeji chodili práve ku mne, veď nič nemám“ a preto aj zabúdajú na dodržiavanie základných bezpečnostných zásad – po odchode z domu nechávajú otvorené okná, nezamykajú dvere alebo pri odchode na dovolenku sa nezabudnú pochváliť na sociálnych sieťach, že nebudú 2 týždne doma. Našťastie, nie každému príde domov neželaná návšteva a v čase vašej neprítomnosti ale takéto riziko tam stále je a netreba ho podceňovať ! Veď čo je dôležitejšie ako mať bezpečný domov kde sa cítite pohodlne ?

Nová doba prichádza aj s novou technológiou vďaka ktorej sa už majitelia domov nemusia cítiť ako vo väzení. Technológia za posledné roky tak pokročila, že napríklad magnetické senzory sú zapustené priamo vo dverách či oknách a sú pre nás prakticky neviditeľné. Na zabezpečenie svojho domova by sa malo myslieť ešte pri jeho výstavbe a to práve v dobe keď sa ťahajú elektrické rozvody. Mali by ste popremýšľať, čo a kde chcete mať rozmiestnené a podľa toho si natiahnuť minimálne trubky pre budúcu kabeláž pre bezpečnostný systém. Pričom je dobré myslieť aj do vzdialenejšej budúcnosti a ak napríklad teraz považujete kamerový systém za zbytočný prežitok, o pár rokov sa to môže zmeniť, čo koniec koncov hovorí aj naša prax a to hlavne potom ako vám napr. z dvora zmizne bicykel alebo automobil.

Ak si chcete svoju nehnuteľnosť zabezpečiť naozaj precízne, je dobré pripraviť si kabeláž ako pre vnútorné detektory (detektory pohybu, požiaru, zaplavenia), tak aj pre vonkajšie pohybové čidlá (ochrana perimetra), ktoré zabezpečujú skorú detekciu narušenia objektu.

Vonkajšie pohybové čidlá sú odolné voči pohybu mačiek či myší a to vďaka 2 senzorom, ktoré sledujú a vyhodnocujú každý pohyb v takomto priestore. Všetky čidlá sú chránené proti odtrhnutiu či zatieneniu. Ak aj nastane takáto situácia, nastane okamžitý poplach.

Vonkajšie a vnútorné detektory je dobré doplniť kamerovým systémom napojeným na internet, vďaka ktorému máte okamžite prehľad o tom čo sa u vás práve deje a môžete tak ihneď reagovať ak sa u vás spustí napr. alarm.

V našej ponuke máme inteligentné riešenia zabezpečenia nehnuteľností – Jablotron 100, ktorý dokáže okrem vyššie spomenutých  funkcionalít aj niečo navyše a to domácu automatizáciu. Vďaka domácej automatizácii môžete na diaľku regulovať teplotu v jednotlivých miestnostiach či napríklad ovládať zavlažovací systém alebo vonkajšie osvetlenie. Systém Jablotron nepozná naozaj žiadne hranice a pomocou neho dokážete ovládať naozaj čokoľvek.