SMART domáce zabezpečenie domácnosti

Ešte pred pár rokmi by bola doslova nepredstaviteľná myšlienka ovládať osvetlenie či teplotu domácnosti na diaľku, no dnes to nie je už žiadne sci-fi ale realita. IoT priniesol množstvo nových možností a my tak dnes môžeme ovládať prakticky čokoľvek a kedykoľvek cez svoj smartfón či tablet. Príchodom nových technológii, prichádzajú aj inteligentné inštalácie a inteligentné domy, ktoré svojím majiteľom uľahčujú život na každom kroku. Jedným z inteligentných zariadení sa dá považovať aj relatívne „nový“ alarm Jablotron 100, ktorý pochádza z Čiech z neďalekého Jablonca nad Nisou. Slovo „nový“ je použité v úvodzovkách zámerne, nakoľko vychádza z už otestovaného systému Oasis 80, no každoročne prichádza s množstvom noviniek a updatov, ktoré stále rozširujú možnosti využitia tohto systému.

Systém Jablotron 100 primárne predstavuje zabezpečovací systém, no vďaka špeciálnej konštrukcii a softwaru je možné z tohto systému vytvoriť inteligentný systém, pomocou ktorého budete môcť ovládať garážovú bránu, zalievanie trávnika či osvetlenie v celom dome. Možnosti systému sú naozaj neobmedzené. 

Ako sa systém Jablotron 100 líši od štandardných zabezpečovacích systémov ?

Jablotron 100 je navrhnutý ako inteligentný zabezpečovací systém, pomocou ktorého môžete zautomatizovať množstvo procesov. Poskytuje flexibilitu pri rozširovaní systému a prakticky nič s týmto systémom nie je nemožné. Chcete zariadiť aby sa pri poklese vonkajšej teploty zapol kotol a vykurovanie domu ? Žiadny problém. Alebo chcete aby sa pri odchode a zapnutí zabezpečovacieho systému vypla elektrina vo vybraných zásuvkách ? Toto taktiež nie je problém pri systéme Jablotron 100.

Rovnako dôležitá je aj ochrana majetku a sledovanie pohybu vo vnútri objektu. Systém Jablotron 100 je certifikovaný do II. bezpečnostnej triedy a vďaka špeciálnym pohybovým detektorom s kamerou, môžete sledovať online obraz, čo sa u vás deje.

Ktoré zariadenia je možné ovládať prostredníctvom Jablotron 100 ?

Možnosti Jablotronu 100 sú prakticky nekonečné a každým rokom prichádzajú nové a nové veci a prvky. Zákazníci môžu nadiaľku ovládať zapínanie / vypínanie alarmu, kontrolovať kamery, svietidlá, termostaty, zásuvky či zámky dverí. Kamery je možné využívať napríklad pre overenie poplachu v dome.

Ako používateľ spravuje všetky zariadenia ?

Systém Jablotron 100 môžu naši zákazníci kontrolovať a spravovať prostredníctvom mobilnej aplikácie MyJablotron, ktorá je dostupná na Android i iOS. Taktiež môžu ovládať svoje zariadenia pomocou webovej ponuky, dostupnej odkiaľkoľvek či prostredníctvom aplikácie dostupnej pre Windovs. V neposlednej rade môžu stále používať jedinečnú klávesnicu Jablotron 154E, kde sa všetky operácie ovládajú prostredníctvom jedinečných segmentov s 2 tlačidlami.

Taktiež je možné množstvo vecí zautomatizovať. Napríklad zalievanie trávniku sa bude spúšťať automaticky každý deň v určitú hodinu ale to len v prípade ak v danú chvíľu neprší. Taktiež zapínanie vonkajšieho osvetlenia sa môže zapínať v určité dni a hodiny...

Ako je chránený systém Jablotron 100 pred hackermi ?

Systém Jablotron 100 je chránený presne tak ako systémy v banke. Všetky prenosy online aj offline sú šifrované. Online komunikácia s ústredňou prebieha najskôr cez chránené servery Jablotron a až potom posielajú dáta do ústredne.

Akú údržbu potrebuje systém Jablotron 100 ?

Jednou z najdôležitejších vecí sú každoročné prehliadky servisným technikom, ktorý zaktualizuje fimware ústredne a prvkov v systéme, skontroluje správnu funkčnosť prvkov a pri bezdrôtových prvkoch vykoná výmenu batérii. Vy ako zákazník sa nemusíte starať naozaj o nič. V prípade poruchy systému, vás vieme ihneď kontaktovať a dohodnúť nápravu.