SMART domácnosť - JABLOTRON 100 (2)

Ako sme si už spomenuli v minulej časti, JABLOTRON 100 je naozaj výnimočný zabezpečovací systém, ktorý ponúka množstvo možností a výhod. V tejto časti si priblížime čo všetko sa dá zautomatizovať vo Vašej domácnosti pomocou tohto zabezpečovacieho systému.

Začíname s JABLOTRONOM

Ak chcete kvalitný zabezpečovací systém a zároveň rozmýšľate žeby ste si uľahčili a zautomatizovali niektoré činnosti v domácnosti JABLOTRON 100 je tá pravá voľba. Máme za sebou už mnoho inštalácii systému JABLOTRON 100 takže vieme, ako uľahčiť resp. vylepšiť Vašu domácnosť aby sa priblížila k SMART domácnosti. Zoberme si to ale postupne, akoby ste systém JABLOTRON 100 dokázali využiť naplno aj vy.

  1. Ovládanie hlavnej brány + garážovej brány
    Idete večer z práce domov, nachádzate sa vo vozidle pred Vašou bránou ... stačí stlačiť 1 tlačidlo na 1 ovládači a vďaka tomu sa Vám otvorí brána do dvoru, hneď na to sa Vám automaticky otvorí garážová brána, v rovnakej chvíli sa automaticky v garáži zapína svetlo, nech máte dokonalý prehľad o tom kde sa čo nachádza.
  2. Ovládanie garážovej brány + zapnutie ochrany
    Iná situácia nastáva ak idete ráno do práce. Už sa doma nikto nenachádza a tak hneď ako vyjdete s autom z garáže zapínate ochranu ... stačí jediné stlačenie tlačidla na ovládači na to aby ste aktivovali ochranu a zároveň zavreli garážovú bránu.
  3. Možnosť ovládania vykurovania domácnosti či chaty
    Prichádzate domov, zo zimnej dovolenky a viete, že pred odchodom z domu ste nastavili kúrenie, tak aby sa doma len temperovalo, vy ale chcete prísť do tepla a nechcete čakať kým sa zapne kotol a vykúri Vám na optimálnu teplotu. Ak máte JABLOTRON 100, pomocou špeciálnych PG modulov dokážete ovládať na diaľku aj kúrenie. Stačí sa spojiť s alarmom JABLOTRON 100 napr. cez mobilnú aplikáciu a nastaviť si optimálnu teplotu ... Kotol sa automaticky zapne a vykúri Vám na Vami nastavenú teplotu.
  4. Zapínanie a vypínanie zavlažovania
    Áno pomocou zabezpečovacieho systému JABLOTRON 100 dokážete na diaľku ovládať aj zavlažovací systém. Taktiež je možné nastaviť, že sa má daný zavlažovací systém automaticky spúšťať vo vami prednastavený deň v týždni a v určitú hodinu.
  5. Vonkajšie osvetlenie záhrady
    Tak ako dokážete ovládať zavlažovací systém, dokážete ovládať aj vonkajšie osvetlenie napr. záhrady. Taktiež je možné nechať zapínanie/vypínanie svetla v úplne automatickom režime. Systém si sám vyhodnotí kedy v danom regióne zapadá resp. vychádza slnko a podľa toho zapína / vypína vonkajšie osvetlenie.
  6. Blokovanie kúrenia počas vetrania
    Pri osadení požadovaných prvkov, je možné vypnúť kúrenie v danej miestnosti ak napr. vetráte. Tak isto je možné zapínať/ vypínať napr. klimatizáciu. Ak magnetický detektor na okne zaznamená, že je okno otvorené, automaticky odstaví kúrenie / klimatizáciu.
  7. Automatické rozsvietenie svetiel
    Pomocou JABLOTRON 100 sa dá nastaviť automatické zapínanie/vypínanie osvetlenia napr. keď idete na toaletu.
  8. Zapínanie ohrevu vody v bazéne na diaľku
    Cez mobilnú aplikáciu je možné ovládať aj taký ohrev vody v bazéne. Taktiež je možné ovládať aj zatváranie krytu bazénu, napr. keď sa zapne ochrana domu, automaticky sa kryt bazénu zavrie.
  9. Meranie spotreby
    Vďaka špeciálnym snímačom so dokážete sledovať spotrebu elektriny, vody či plynu. Všetky údaje si môžete kontrolovať v prehľadnej aplikácii MyJablotron. Cez aplikáciu je možné robiť rôzne porovnania – napr. za minulé obdobia, či exporty do Excelovskej tabuľky.
  10. Odpojenie elektriny, plynu či vody
    V prípade, že niektorý zo senzorov zaznamená environmentálne nebezpečenstvo, systém dokáže automaticky odpojiť hlavný prívod elektriny, vody či plynu. Taktiež je možné nastaviť napr. automatické odpájanie elektriny vo vybraných zásuvkách, keď odchádzate na dlhšie preč z domu – táto funkcionalita šetrí elektrickú energiu.

Systém JABLOTRON 100 ponúka naozaj veľa možností nie len v oblasti bezpečnosti ale aj v oblasti jednoduchej automatizácie domácnosti. Je len na Vás čo by ste chceli ovládať, poprípade ako by ste chceli aby sa celý systém choval. Pri zabezpečovacom systéme JABLOTRON 100 zámerne používame slovo „jednoduchá automatizácia“ pretože JABLOTRON 100 nie je plnohodnotné riešenie pre vytvorenie SMART domácnosti. JABLOTRON 100 je primárne zabezpečovací systém a až sekundárne je to nástroj na jednoduchú automatizáciu.  Ak máte záujem o vytvorenie SMART home v pravom slova zmysle, v ponuke máme SMART home systém LOXONE, ktorý je jednotkou vo svojom segmente.

Ak Vás možnosti systému JABLOTRON 100 oslovili neváhajte sa s nami kontaktovať a konzultovať Vaše požiadavky.

Kontaktný formulár

Vyžiadajte si cenovú ponuku ešte dnes. Stručne nám popíšte Vaše požiadavky a my sa Vám ozveme. Cenová ponuka je nezáväzná a je vypracovaná ZDARMA.