Vizuálne overenie poplachu EZS

Vizuálne overenie poplachu sa stalo jedným z kľúčových prvkov v mnohých bezpečnostných zariadeniach. Hlavnou výhodou vizuálneho overenia poplachu je zníženie falošných poplachov resp. zabraňuje zbytočným výjazdom napr. hliadok PZ či bezpečnostných služieb. Nakoľko každý výjazd čosi stojí, je dobré mať poplach z EZS aj vizuálne overený.

Pri skutočnom poplachu, budete vedieť kto sa u vás pohybuje, koľko osôb je na danom mieste a či nie sú ozbrojený. Podľa toho môžete reagovať a privolať hliadky ale hlavne im môžete poskytnúť potrebné informácie o páchateľoch.

V posledných rokoch výrobcovia elektronických zabezpečovacích systémov súťažili s výrobcami kamerových systémov o tom kto skôr príde s jednotnou platformou tj. aby nebolo nutné používať 2 aplikácie (1 pre EZS a jednu pre CCTV). Spoločnosť Jablotron preto vyvinula špeciálne detektory so vstavanými kamerami, ktoré dokážu v prípade poplachu odfotografovať páchateľov. Takéto kamery sú skryté v pohybových detektoroch a sú naozaj diskrétne. Ak chcete využívať klasický kamerový systém tak v ponuke sú aj 2 modely klasických kamier s vynikajúcim obrazom. Tieto kamery sú vhodné ako do vnútorných tak aj vonkajších priestorov.

Takéto spojenie EZS a CCTV prináša výhody nie len pre koncových užívateľov ale aj pre pulty centrálnej ochrany, kde môžu vďaka 1 platforme skontrolovať poplach a takýto poplach vizuálne overiť. 

CCTV alebo EZS ?

Ak máte nainštalovaný len klasický CCTV systém (kamerový systém), na to aby ste zistili, že sa niekto neoprávnene pohybuje po vašom pozemku alebo nehnuteľnosti je potrebné takýto CCTV systém sledovať 24/7. Technológia sa ale posunula a vďaka moderným IP kamerovým systémom, dostanete ihneď informáciu, že sa niekto alebo niečo nachádza v monitorovanom priestore. Táto technológia zväčša pre nenáročných užívateľov stačí ale nie je 100% a v neposlednom rade nedokáže vyhodnocovať vznik požiaru alebo zatopenie ako moderný EZS.

Preto vždy odporúčame používať ako kamerových systém tak aj alarm, ktoré sa svojimi funkciami perfektne dopĺňajú. Alarm vás ochráni nie len pred zlodejmi ale i pred neočakávanými situáciami ako napríklad pred vytopením kuchyne z dôvodu prasknutej hadice na umývačke a pod. Ak chcete vybudovať moderných a bezpečný dom, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Naši technici sú vám neustále k dispozícii.