Zabezpečenie nehnuteľnosti (CCTV)

Technológia sa stala dostupnejšou aj pre účely zabezpečenia vašej nehnuteľnosti. Na sídliskách a v mestách nájdeme nové technológie, ktoré monitorujú bezpečnosť obyvateľov na každom kroku.

Príkladom pre zvýšenie bezpečnosti vašej nehnuteľnosti sú termo kamery, ktoré výrazne zvyšujú bezpečnosť. Takéto kamery môžu varovať majiteľa ešte skôr ako dôjde k úplnému narušeniu objektu. Použitím analytických nástrojov na týchto moderných IP kamerách, môže systém varovať hliadku na PCO v dostatočnom predstihu čo umožňuje dostatočne rýchlu reakciu.

Kombináciou moderných termálnych kamier a klasických IP kamier určite stojí za zváženie. Tam kde termo kamery len sledujú pohyb, môžu klasické IP kamery pomôcť s identifikáciou páchateľa. Moderné kamerové systémy môžu byť integrované v systéme s bezpečnostným elektrickým plotom, kde po narušení takéhoto plotu začne konkrétna kamera fungovať. Kamera sa „preberie“ zo spánkového režimu a vyšle signál hliadke PCO, ktorá môže vyhodnotiť či ide o oprávnený alebo neoprávnený vstup na pozemok.

Prax hovorí, že veľmi často je narušiteľ priamo niekto zo zamestnancov firmy. Uistite sa, že ste nepodcenili výber zamestnancov a viete o nich naozaj všetko. Pričom nemusí ísť len o zamestnancov ako takých ale aj o záhradníkov či o upratovačku ... Zatiaľ čo každým rokom sa bezpečnosť elektronických zabezpečovacích systémov stále zlepšuje a vývoj napreduje, je nutné nepodceniť ľudský faktor. Nemôžeme sa spoliehať len na bezpečnosť perimetru ako sledovanie okolia budovy cez kamerový systém a pod. Aj keď máte zabezpečený perimeter nehnuteľnosti (kamerovým systémom) je nutné zabezpečiť aj vnútro objektu a to najlepšie elektronickým zabezpečovacím systémom, ktorý vám pri narušení objektu ihneď oznámi, že sa niečo deje.

Netreba zabúdať na základné úkony ako je zamknúť dvere, zatvoriť okná či zabezpečiť vozidlá a to aj v prípade, že sa nachádzajú v uzamknutej garáži. Nenechávajte cennosti a peniaze ležať len tak na stole či na parapete okna resp. tam kde môžu byť viditeľné pre náhodných okoloidúcich.

V neposlednom rade je dôležité vyberať si dodávateľa zabezpečovacej techniky veľmi spoľahlivo a to nie len na základe ceny ale aj referencií či licencii a certifikátov. Pamätajte, že len profesionálna firma vám vie zabezpečiť 100% poradenstvo ale hlavne diskrétnosť a bezpečie vašej nehnuteľnosti.