Zabezpečovací systém AJAX

S cieľom priniesť pre našich zákazníkov cenovo dostupný ale stále bezpečný zabezpečovací systém sme sa rozhodli zahrnúť do nášho portfólia novinku - zabezpečovací systém AJAX. 

Pretože svojim zákazníkom chceme prinášať len tie najlepšie produkty, rozhodli sme sa celý systém niekoľko mesiacov testovať na vlastnej koži.

Čo nám prináša zabezpečovací systém AJAX a čím je taký revolučný ?

Zabezpečovací systém AJAX je prelomový snáď vo všetkom. Výhod je hneď niekoľko: prináša nadčasový dizajn, kompaktné rozmery, bezdrôtové prevedenie, vysokú výdrž batérii, rýchlu montáž ale hlavne certifikovanú bezpečnosť a to aj pri relatívne nízkej cenovej hladine. Ale zoberme si to všetko poporiadku.

Zabezpečovací systém AJAX sa vyrába len v bezdrôtovom prevedení. Nevieme či to považovať za výhodu alebo nevýhodu nakoľko výdrž batérii je deklarovaná až na 7 rokov prevádzky v jednotlivých perifériách. Batérie do periférii stoja cca 10eur (ide o typ CR123A). Výmena batérii je relatívne náročná ale pre trocha zručnejšiu osobu to nepotrvá dlho. Bezdrôtové prevedenie systému robí montáž naozaj jednoduchú a rýchlu – všetko nahadzujete a nastavujete pomocou mobilnej aplikácie dostupnej na iOS a Android.

Čo sa dosahu týka, je až prekvapivo vynikajúci – tabuľkovo deklarovaných 2000m v otvorenom priestore. Sami sme sa čudovali a preto sme hneď otestovali či je dosah reálny a musíme skonštatovať, že naozaj reálny bude. Ústredňu sme osadili do jedného domu s naozaj hrubými stenami, perifériu (klávesnicu + PIR čidlo) sme osadili do 2. domu ktorý má taktiež hrubé múry. Celková vzdialenosť periférie od ústredne je cca 250m + medzi ústredňou a perifériou je asi 8 hrubých múrov. Pýtate sa aké sú výsledky ? Veľmi dobré – signál na klávesnici aj PIR detektore je cca 95%. Takéto výsledky by sme pri iných EZS nemohli bez osadenia zosilňovača čakať. Pre porovnanie: bezdrôtový vysielač JABLOTRON má dosah deklarovaných "len" 300m v otvorenom priestore. 

Ústredňa celého systému je naozaj malá , rozmery sú 162.7x162.7x35.9 mm. Čo sa dizajnu ústredne týka tak je naozaj pekný, vyrába sa v čiernom alebo bielom prevedení s podsvieteným nápis AJAX, pričom farba podsvietenia vám signalizuje aj poruchy systému. Ústredňa je napájaná 230V. Okrem ethernet portu je do ústredne možné vložiť aj SIM kartu pričom je nutné aby táto SIM karta bola odblokovaná (nemala nastavený PIN kód). My sme kvôli prívetivej cene za SMS + dáta použili SIM kartu 4ka, pričom SIMkarta nabehla do cca 10sekúnd.

Programovanie resp. nastavenie celého systému prebieha len prostredníctvom mobilnej aplikácie. Na začiatku je nutné si založiť používateľský účet, ktorý je zdarma – založenie účtu aj s potvrdením trvá cca 5 minút. Následne už celé pridávanie prvkov do systému prebieha pomocou skenovania QR kódov, ktoré sa nachádzajú zo zadnej strany každej periférie. Po pridaní periférie je nutné nastaviť jej správanie a základné parametre.

Oceňujeme používateľské prostredie aplikácie, ktoré je prehľadné a dokážete si v nej prispôsobiť naozaj veľa vecí. Cez aplikáciu môžete okrem nastavovania systému, vidieť aj aktuálny stav periférii, stav batérii periférie či signál. Pomocou aplikácie taktiež dostávate upozornenia v prípade poplachu + cez ňu môžete celý systém ovládať tak povediac na diaľku. V prípade, že odchádzate z domu a zabudnete zabezpečovací systém zakódovať, aplikácia vás k tomu sama vyzve – to isté sa stane ak prichádzate a máte zakódované (v tom prípade vás aplikácia upozorní na zablokovaný alarm).

Celý systém je certifikovaný v 2. bezpečnostnej triede, vďaka čomu spĺňa všetky bezpečnostné parametre. Zabezpečovací systém AJAX odporúčame použiť na zabezpečenie bytov, domov či firiem. Systém je určený skôr ľuďom, ktorý od zabezpečovacieho systému nečakajú aj prvky domácej automatizácie (tak ako to je pri JABLOTRON 100).

AJAX je skvelý strážca, ktorý okrem iného dobre vyzerá a nestojí veľa. Štartovacia cena štart balíka v ktorom je ústredňa, 1 PIR čidlo, 1 magnetický kontakt a 1 diaľkový ovládač je 300€ vrátane DPH.

V prípade záujmu o zabezpečovací systém AJAX, nás neváhajte kontaktovať !

Kontaktný formulár

Vyžiadajte si cenovú ponuku ešte dnes. Stručne nám popíšte Vaše požiadavky a my sa Vám ozveme. Cenová ponuka je nezáväzná a je vypracovaná ZDARMA.